VABILO NA TEST HOJE NA 2 km

 

 

 

VABILO NA TEST HOJE NA 2 km

in demonstracijo NORDIJSKE HOJE

 

 

 

Svetovni dan zdravja 2018 s sloganom – Univerzalna dostopnost do zdravstvenih storitev za vsakogar in vsepovsod opozarja na neenakosti po svetu in poudarja, da je zdravje pomembna vrednota. Telesno in duševno zdravje lahko krepimo in utrjujemo tudi z več hoje. Ste morda čez zimo izgubili svojo kondicijo?

 

Preizkusite svojo telesno zmogljivost s preprostim testom hoje na 2 km.  

Vsak korak šteje…

 

 

Pričakujemo vas v torek, 10.aprila ob 16.30 uri,

 na stadionu Rudar v Trbovljah.

 

Test hoje na 2 kmje hiter in varen preizkus za zdrave odrasle od 20 do 65 leta, s katerim  ugotavljamo  telesno zmogljivost (predvsem pljuč in srca). Hodite hitro -  kolikor zmorete, ob koncu  petega kroga pa  vam  izmerimo čas hoje in vaš srčni utrip. Posebne priprave niso potrebne, le dan prej in na sam dan testa se izogibajte uživanju alkoholnih pijač, pijač s kofeinom ter težkih fizičnih naporov. Dve do tri ure pred testom pa tudi ne kadite in ne jejte težjih obrokov. Pridite udobno obuti in oblečeni.

 

 Nordijska hoja je  čedalje bolj priljubljena po vsem svetu, saj je varna, vsem dostopna in izvedljiva preko celega leta.  Z demonstracijo vam bomo  pokazali, zakaj je temu tako in vas spodbudili, da z vadbo nadaljujete in na naraven način krepite svoje zdravja. Prijave niso potrebne.

 

Informacije:  Gabriela Hostnik, vodja zdravstveno vzgojnega centra ZD Trbovlje   tel. številka 041 991 404  ali e-mail gabriela.hostnik@zd-trbovlje.si