VABILO NA TEST HOJE NA 2 KM z demonstracijo NORDIJSKE HOJE

 

VABILO NA TEST HOJE NA 2 KM

z demonstracijo NORDIJSKE HOJE

 

 

Vsak korak šteje!  

 

10.maja obeležujemo SVETOVNI DAN GIBANJA. Ob dejstvu, da vsako leto več ljudi zboleva za rakom in da je prav gibanje tisto, s katerim lahko precej zmanjšamo tveganje za to hudo bolezen je dobro, da ga čim bolj vključujemo v svoje življenje. In prav hoja je vsem najbolj dostopna oblika gibanja. Vabimo vas, da preverite svojo telesno zmogljivost s Testom hoje na 2 km.

 Utrdimo svoje zdravje …

 

Pričakujemo vas v torek, 16.maja  2017, ob 16.30 uri,

 na stadionu Rudar v Trbovljah.

 

Test hoje na 2 kmje hiter in varen preizkus za zdrave odrasle od 20 do 65 leta, s katerim  ugotavljamo  telesno zmogljivost (predvsem pljuč in srca). Hodite hitro -  kolikor zmorete, ob koncu  petega kroga pa  vam  izmerimo čas hoje in vaš srčni utrip. Posebne priprave niso potrebne, le dan prej in na sam dan testa se izogibajte uživanju alkoholnih pijač, pijač s kofeinom ter težkih fizičnih naporov. Dve do tri ure pred testom pa tudi ne kadite in ne jejte težjih obrokov. Pridite udobno obuti in oblečeni.

 Nordijska hoja je  čedalje bolj priljubljena po vsem svetu, saj je varna, vsem dostopna in izvedljiva preko celega leta.  Z demonstracijo vam bomo  pokazali, zakaj je temu tako in vas spodbudili, da z vadbo nadaljujete in na naraven način krepite svoje zdravja. Prijave niso potrebne.

 

Za informacije  pokličite Gabrielo Hostnik, vodjo zdravstveno vzgojnega centra ZD Trbovlje  na tel. številko 041 991 404.